20.6.10

ESTETİK

Özellikle implant vakaları, ön diş grubunu ilgilendiren porselen ve diğer restoratif vakalar, estetik açıdan büyük önem taşımaktadır.
Ancak son dönemlerde, estetik sanki dişhekimliğinde ayrı bir uzmanlık dalıymış gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Estetik kavramı, ilgili vakalarda tüm dişhekimlerinin dikkat etmesi gereken parametrelerden sadece birisidir. Bu konuda da dişhekimliği fakültelerinin ilk yıllarından başlanarak, bütün dişhekimi adaylarına bilgiler aktarılmaktadır. Estetik vakalarda başarı yapılan doğru tedavi planlamalarına ve bunların hatasız uygulanmasına bağlıdır. Kuşkusuz özellikle son on yılda kullanılan materyallerde de büyük değişiklikler olmuştur. Bundan ötürü bilgilerin güncellenlenmesi de büyük önem taşımaktadır.

İmplant vakalarında estetik başarı, tamamen yeterli bir bilgi ve deneyime sahip olmaya ve bunları doğru olarak uygulamaya bağlıdır. İmplantta hatasız bir tedavi planlaması estetik başarının, ilk ve en önemsenmesi gereken adımıdır. Bu tedavi planlamasının da hatasız bir şekilde cerrahi ve protetik yönden uygulanması gerekir.
Porselen restorasyonlarındaki estetik başarı da ise, yapılan doğru tedavi planlamasının ve kullanılan materyallerin dışında, en önemli adım, doğru ve kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen diş kesimleridir. Yetersiz ve hatalı yapılan diş kesimleri sonrasında, hangi materyal kullanılırsa kullanılsın optimum düzeyde bir estetik sağlamak neredeyse olanaksızdır. Hatasız bir diş kesimi sonrasında yapılan porselen restorasyonlarda, günümüzde hem hastalar hem de dişhekimleri açısından son derece yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır.

1 yorum:

  1. Paylaşımlarınız gerçekten çok güzel Macbook Servis olarak paylaşımlarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil